Борис Бонев

Борис Бонев

кандидат за кмет и общински съветник

Борис Бонев е градски активист и един от основателите на “Спаси  метрото” и “Спаси София”. Роден в София, икономист по образование, с две магистратури по управление и иновации в Сорбоната и опит в големи български и международни компании. 

Професионална биография

Борис Бонев завършва бизнес администрация в Софийския университет, както и магистратури по управление и иновации в Сорбоната. Професионалният му опит започва със стаж в Министерство на икономиката, а в продължение на пет години работи в Париж  в големи международни компании, отговаряйки за развитието на ключови клиенти и пазари. След връщането му в София, повече от 3 години е в екипа на най-големия български производител и дистрибутор на био продукти, където отговаря за международната търговия и развитието на пазарите в 12 държави от Европа и Близкия изток.

Градски активизъм 

Борис Бонев е икономист, граждански активист и основател на “Спаси метрото” през 2009г. и на “Спаси София” през 2014г. 

Сред най-значимите успехи на двете организации са:

  • Въвеждането на нощен градски транспорт;
  • Многогодишни действия, след които Общината променя плана си и третата линия на метрото (М3) днес е изцяло подземна, с връзка с другите две линии;
  • Над 3 млн. лв. върнати в общинската хазна след сигнали за некачествени ремонти;
  • Промяна в национална наредба и въвеждане на БУС ленти;
  • Десетки становища и предложения за подобряване на проекти и намерения на Столичната община.

На база натрупаният 10 годишен опит, Борис Бонев, заедно с екипа на “Спаси София” предлагат “План за София” – най-подробната предизборната платформа в историята на града, с над 500 конкретни решения за софийските проблеми. 

Моята визия

София в 21-ви век

Искам да променя София в модерен европейски град. Затова ще работя неуморно и отговорно за устойчивото развитие, подобряването на инфраструктурата, придвижването и качеството на живот. Ще постигна това, прилагайки най-добрите световни практики, дигитализирайки администрацията и с участието на гражданите и бизнеса. 

София за хората

Като дългогодишен градски активист, аз разбирам проблемите, с които всеки от нас се сблъсква. Затова ще поставя гражданина в центъра на политиките на Общината – всички нейни намерения, действия и решения ще бъдат оценявани според най-добрия интерес на гражданите, а гласът им истнински ще се чува.

София без корупция

Искам да освободя града ни от оковите на корупцията. Ще създам организационна среда и култура, която ограничава корупционния потенциал. Вътрешните механизми ще бъдат систематично следвани, налагани и контролирани, но същевременно ще мотивирам отговорните служителите с амбиция и знания. Целта е да се създаде среда, в която взимането, мисълта за или дори набеждаването в корупция да е невъзможно.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!