Борис Бонев

Борис Бонев

кандидат за кмет и общински съветник

70 в бюлетината за кмет

71 в бюлетината за общински съветници

Борис Бонев е съосновател на Спаси метрото и Спаси София и градски активист от над 10 години. Роден и израснал в София, Борис Бонев придобива двоен бакалавър по бизнес администрация в Софийския университет и в Университета в Лил, Франция, след което продължава образованието си в Сорбоната в Париж с две магистратури – по икономика и мениджмънт и по иновации. Живял и работил в Париж 5 години.

Като част от организацията, която беше единствената реална опозиция на градското управление, Борис бе основен двигател зад дейностите на организацията, касаещи опазването на културното наследство и наблюдението на бюджета на Столичната община.

Моята визия

София в 21-ви век

Искам да променя София в модерен европейски град. Затова ще работя неуморно и отговорно за устойчивото развитие, подобряването на инфраструктурата, придвижването и качеството на живот. Ще постигна това, прилагайки най-добрите световни практики, дигитализирайки администрацията и с участието на гражданите и бизнеса. 

София за хората

Като дългогодишен градски активист, аз разбирам проблемите, с които всеки от нас се сблъсква. Затова ще поставя гражданина в центъра на политиките на Общината – всички нейни намерения, действия и решения ще бъдат оценявани според най-добрия интерес на гражданите, а гласът им истнински ще се чува.

София без корупция

Искам да освободя града ни от оковите на корупцията. Ще създам организационна среда и култура, която ограничава корупционния потенциал. Вътрешните механизми ще бъдат систематично следвани, налагани и контролирани, но същевременно ще мотивирам отговорните служителите с амбиция и знания. Целта е да се създаде среда, в която взимането, мисълта за или дори набеждаването в корупция да е невъзможно.


Борис Бонев е кандидат и за общински съветник

Освен кандидат за кмет, Борис Бонев е кандидат и за общински съветник. Изборният закон в България не позволява на непратийни организации да издигат листа за общински съветници. Въпреки това ограничение, Борис Бонев ще бъде сред най-отдадените, експертни и отговорни съветници.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!