БНР: “Борис Бонев: Кметът не трябва да е усмихнатото лице на корупцията”

Интервю на Силвия Великова с Борис Бонев в предаването „Преди всички“ по БНР

„Кметът трябва да бъде служител на гражданите. И е важно нито да бъде усмихнатото лице на корупцията, нито кукла на конци. Най-важното, което трябва да се промени в София, е начинът, по който се разходват парите ни и той да стане по-нормален и по-прозрачен. Трябва да работим за това градът ни да бъде свързан и мобилен. Важно е общинските дружества да бъдат одитирани и да стане ясно къде са проблемите“. Това каза в предаването „Преди всички“ Борис Бонев, създател на проекта „Спаси София“.

Неправителствената гражданска организация предложи един от основателите си – Борис Бонев (31 г.), за кандидат за кмет на столицата.

Борис Бонев пред БНР в предаването "Преди всички"

„Искаме не само да представим една концепция за развитие на София, но да чуем и мнението на хората. И на базата на оценката, която те дадат, ние евентуално да променим някоя от мерките или да добавим нови, ако смятаме да са подходящи“, допълни Бонев и съобщи, че вече са били търсени от партии и от левия спектър, и от десния, и от центъра.

„Няма ляв или десен начин за строителство и за ремонти, няма ляв или десен начин да ускорим градския транспорт, или да уредим паркирането, или блоковите пространства. Има правилен и неправилен начин.

Не залагаме на това изкуствено разделение на леви и десни, което в България е нереално… За нас е важно да бъдем независими, защото смятаме, че сме част от една общоевропейска тенденция, в която гражданите взимат управлението в свои ръце. Всеки е свободен да ни подкрепи“.