Гергин Борисов

Гергин Борисов

кандидат за общински съветник

72 в бюлетината за общински съветници

Гергин Борисов е съосновател на Спаси метрото и Спаси София и градски активист от над 10 години. Роден и израснал в софийския квартал Надежда, Гергин Борисов придобива бакалавърска и магистърска степен по информационни технологии. От 16 годишен работи като графичен дизайнер, а от 2009 – като софтуерен разработчик.

Като част от организацията, която беше единствената реална опозиция на градското управление, Гергин е един от експертите по нормативната рамка, градоустройствените планове и административните процедури.

Моята визия

Прозрачно и отговорно управление

Като общински съветник, целта ми ще е да гарантирам прозрачно и съобразяващо се с общественото мнение управление.

Развитие на градския транспорт

Осигуряването на нормален градски транспорт е мой основен приоритет. Искам всички софиянци да могат да разчитат на бърз, редовен и удобен градски транспорт.

Защита на междублоковите пространства

Презастрояването е проблем, който има своето решение. Задачата ми като общински съветник е да го представя на софиянци и да започна прилагането му.


Изборният закон в България не позволява на непратийни организации да издигат листа за общински съветници. Въпреки това ограничение, Гергин Борисов ще бъде сред най-отдадените, експертни и отговорни съветници.

За да избегнем проблемите и да не допуснем “разпиляване” на гласовете, на 27 октомври подкрепете Гергин Борисов, ако живеете в западните райони на Столичната община.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!