Защо издигаме кандидат за кмет

Да, ще участваме на изборите наесен! Издигаме независим, надпартиен и граждански кандидат за кмет на София. Името му е Борис Бонев – един от основателите на Спаси София и двигател на повечето ни инициативи. Предприемаме тази стъпка след години неуморна работа и много инвестирано лично време за каузите ни за София. Успяхме да постигнем много, но искрено вярваме, че можем да дадем много повече на любимия ни град.

Готвихме се месеци наред, за да ви представим и нашия План за София. На почти 300 страници сме дали нашите решения за над 500 конкретни градски проблема. Това е най-подробната програма за управление на столицата, представяна някога за изборна надпревара. В нея ще откриете интересни предложения и идеи за своя квартал и за града ни като цяло. Каним всеки да се запознае с тях на planzasofia.bg

Как заедно ще променим София? 

Ние не само критикувахме действията на управляващите, но и се стараехме да даваме полезни предложения, както и да провокираме чрез смели проекти и нови начинания. Сред постиженията ни са извоюваният нощен градски транспорт, БУС лентите, новите табели в метрото, десетки подобрени проекти и много други. Не се страхувахме да повдигаме важни за града проблеми като качеството на ремонтите, презастрояването, градската среда, замърсяването на въздуха, градския транспорт, паркирането… След сигналите ни за некачествени ремонти, Общината бе принудена да наложи глоби в размер от общо над 2,5 млн. лв. – средства върнати обратно в бюджета на София. Всичко това постигнахме като граждани, без средствата, правомощията и инструментите на местното самоуправление. Можем много повече.

Смятаме, че е време начело на София да застанат хора, които истински я обичат, вярват в потенциала ѝ и знаят как да я преобразят. Вярваме, че промяната може да се случи само чрез открито, компетентно и честно управление. Имаме доказани успехи, дългогодишен опит и сериозен екип от експерти във всяка сфера на градското развитие. Убедени сме, че само така, София може с бързи крачки да бъде преобразена в подреден и удобен за живеене град, в който с любов ще живеем, работим и създаваме семейства. Нашата мечта е София да бъде град с равни тротоари, качествени улици и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме удобно и дишаме свободно. Амбициозен град, привлекателен за бизнес, опазващ историческата си памет и чуващ гласа на гражданите си.

Кмет за София

Представяме ви Борис – роден и израснал в София. Завършил е Френската гимназия, след което придобива двоен бакалавър по бизнес администрация в Софийския университет и в Университета в Лил, Франция. Завършва и две магистратури в Сорбоната – по икономика и мениджмънт и по иновации. Живял е в Париж, където има възможността да види и разбере как функционира и изглежда един от най-емблематичните градове в света. Той избра да се върне обратно в България с мисия – да промени любимия си роден град.

План за София

Посети planzasofia.bg и се запознай с конкретните мерки за подобряване на живота в София. Искаме реално да включим гражданите в дискусията и вземането на решения в столицата. Затова под всяка мярка в План за София има форма за коментари. Истински ще се радваме да чуем всички ваши похвали, идеи, критики и предложения! Обещаваме внимателно да ги анализираме и да включим онези, които се доближават до нашите принципи и визия за това как трябва да се развива София в следващите години.

Оставаме независими и непартийни!

Участието ни на местните избори е израз на искреното ни желание да бъдем полезни на града. Спаси София е и ще остане напълно независимо гражданско сдружение, каквото сме от 2014 г. насам. Лоялни сме единствено на гражданите на София и града ни и така ще бъде и занапред! Местно самоуправление има най-пряка връзка с начина на живот на хората и изисква фокус и всеотдайност. Не се интересуваме от партийните сметки или интриги, защото смятаме да управляваме технократски и прагматично.

Елате да говорим за София

От днес ще сме на улиците на София, за да чуем отзивите на съгражданите ни за План за София. За нас е изключително важно да мотивираме и включим хората в дискусия за това как можем да решим общите ни градски проблеми и в каква София искаме да живеем. Всеки, който иска да поговори с кандидата ни за кмет, Борис Бонев, и екипа ни, е добре дошъл да посети щанда на бул. Витоша, при кръстовището с ул. Солунска, между 16 и 22 часа. Всеки ден от сряда (23.07) до неделя (28.07) ще ви очакваме в центъра, след което тръгваме в кварталите.

Как да ни помогнеш?

Ако вярваш, че София може да стане красива европейска столица, сега е моментът да си активен! Включи се в нашия екип или ни подкрепи чрез дарение. За успешна кампания са необходими енергични съмишленици и средства. А ние обещаваме да се “отплатим” чрез честно и открито управление.

http://planzasofia.bg/стани-доброволец

http://planzasofia.bg/подкрепи-ни

Имаме План за София. Включи се и ти!