III.3. Изграждане на къмпинг за СПА туризъм

На територията на Столичната община има 31 изворA на минерална вода с изграден каптаж, както и още над 75 доказани, но неизползвани водоизточника. По примера на Велинград, където чрез публично-частно партньорство се изгражда първия в България къмпинг със собствен СПА център, ще започнем процедура по намиране на подходящ терен и концесионер. Смятаме, че най-подходящи са покрайнините на София – Локорско и Войняговци, както и Панчарево, заради близостта им до използвани от туристите международни пътища. 

Чрез прозрачна и открита процедура искаме да привлечем инвеститор, който да построи и управлява къмпинга в съответствие с международните стандарти,

но и да изгради собствен СПА център с достъп и за външни посетители. Освен открити и закрити басейни, сауна, парна баня и т.н., на територията планираме и обособяване на зона за палатки, барбекю, съблекални, детски кът и всички други необходими услуги. По този начин имаме намерението да стимулираме туризма и в северните покрайнини на София, намиращи се в близост до манастирите на Софийска Света гора, както и да повишим заетостта на живеещите в района.