VI.4. Интермодални терминали до метрото

Интермодален терминал до метростанция във Варшава, Полша, с буферен паркинг и обслужващ 4 трамвайни и над 20 автобусни линии

Последната адекватно интегрирана с наземния градски транспорт метростанция – Обеля, чиято автогара впоследствие бе премахната, е образец, който за съжаление не бе имплементиран никъде другаде при последвалия бум на метростроителство. Отсъствието на интермодални терминали точно там, където те са най-логични – при връзката с метрото – е фактор за увеличаването на времето за чакане и непривлекателността на наземния градски транспорт.

Ще построим интермодални терминали и обръщала за градския транспорт на най-натоварените метростанции в периферията на града, където трансферът между метрото и наземния градски транспорт трябва да е бърз и удобен.

Интермодални терминали предвиждаме на метростанциите Г. М. Димитров, Сливница и Горна баня, а обръщала за довозващи линии – на Бели Дунав, Дружба, Тракия и Овча купел.

Където е възможно ще ги комбинираме с буферни паркинги с цел подобряване на връзката между автомобилния и различните форми на градски транспорт.