I.1. Повече и по-редовни автобуси

Екипът ни е решен да сложи край на претъпкания и нередовен градски транспорт. Днес софиянци губим твърде много време по спирките.

За да осигурим по-комфортен и редовен транспорт ще работим за доставка на най-малко 400 нови автобуса, по 100 през всяка от следващите четири години.

Стремейки се да постигнем ефективност на публичните разходи, планираме да сключим рамкови споразумения с реномирани производители на автобуси, по примера на европейските столици. Ще наблегнем на качествени ЕВРО 6 екологични и удобни съчленени автобуси, започвайки с най-натоварените линии като 111, 204, 604 и др. 

Повече автобуси по всички линии, започвайки с най-използваните, ще осигурят адекватни интервали – 5 минути в пиковите часове и 8-10 минути през останалата част от деня. До 23 ч. основните линии няма да се движат на интервали по-големи от 15 минути, осигурявайки адекватна алтернатива за космополитна София, наситена с живот.

Ново разписание за автобусни линии 11, 76, 83, 88, 102, 111, 120, 204, 213, 305, 310 и 413 с интервал в час пик от 5 минути и 7 до 10 минути извън час пик

Ново разписание за най-натоварените автобусни линии

Новите  автобуси ще ни позволят и да спрем с подновяването на концесиите с трудно контролируемите частни оператори. Ще изследваме натовареността на маршрутните таксита и най-използваните ще бъдат трансформирани в редовни линии с ясно разписание и комфортни и безопасни автобуси. Така, един от символите на хаотичния преход – маршрутките, ще остане в миналото.