III.3. Бързо довършване на липсващите пробиви

Без изграждането на заложените в плановете булеварди, свързващи града с Околовръстния път, Северна скоростна тангента и АМ Струма, София не може да се възползва пълноценно от тези магистрали. Активно ще работим по реализирането на пробивите на бул. Петър Дертлиев, Източна тангента и бул. Рожен. Ще настояваме пред АПИ при реализирането на Западната дъга на Софийския околовръстен път да се преработи съществуващия пътен възел с АМ Струма така, че движението по него да е директно и безконфликтно.

Освен свързващите София с републиканската пътна мрежа, в компактния град също има много пробиви, чиято реализация не търпи отлагане.

Такива са връзката на бул. Пенчо Славейков с бул. Инж. Иван Иванов, бул. Копенхаген между Дружба и Младост, както и Данаил Николаев между Сточна гара и Централна жп гара. Те ще дадат нови бързи връзки между различните зони на града и са липсващите парчета от основната улична мрежа, заради които днес излишно се натоварват съседните улици, а движението е бавно и изнервящо.