Ремонт на Западния парк отново е спрял

Накрая общинското дружество “Софияпроект” трябва да преправи грешките на частното проектантско бюро, на което вече е платено, твърдят от сдружението

Неправителствената гражданска организация “Спаси София” сигнализира, че ремонтът на столичния Западен парк е спрян. Това е петият сигнал на сдружението за замрелите строително-ремонтни работи в парка. Ремонтът, с обявена стойност 11 млн. лв., тлябваше да е завършен до края на 2018 г., но до момента едва около 20% от работите са приключили.

Ето и цялото изявление на “Спаси София” на профила ѝ във “Фейсбук”, направено от нейния кандидат за кмет Борис Бонев:

Питаме ръководството на Столичната община: какво се случва с ремонта на Западен парк?

Многократно сме обикаляли обекта, но на строителната площадка все нямаше работници или техника. Ремонтът на Западен парк, на стойност 11 млн. лв., трябваше да бъде завършен до края на 2018 г., но на обекта не се работи. Въпреки многократното удължаване на сроковете, само около 20% от предвидените работи в парка са завършени. Смятаме, че г-жа Фандъкова дължи ясен отговор на въпроса какво се случва с проекта и кога най-накрая ще бъде завършен този ремонт.

Паркът е единствен за редица столични квартали като Люлин, Западен парк, Илинден, но повече от година е неизползваем заради необезопасените изкопи, разораните алеи и стърчащите кабели и те са в правото си да получат обяснение какви са проблемите и кога ще бъдат отстранени. “Оправданието, че строителните дейности в целия парк спират, заради нуждата от препроектиране на една арка на входа на парка, е абсурдно и показва подценяване на интелекта на столичани”, това заяви нашият съосновател и независим кандидат за кмет – Борис Бонев.

Г-жо Йорданка Фандъкова, как ще излезете пред столичани да поискате четвърти мандат, ако месеци наред бягате от обяснения за неспиращите проблеми на ключовите обекти? Проблемът със забавянията е системен и това ръководство не разполага с необходимите компетенции и капацитет, за да ги изпълни качествено и в срок.

Припомняме, че това е петият ни сигнал за този ремонт. Сроковете бяха неколкократно удължени, а накрая общинското дружество “Софияпроект” трябва да преправи грешките на частното проектантско бюро, на което вече е платено. Намираме това за лоша практика, предизвикваща редица проблеми и това трябва да бъде прекратено.