Сега: “Спаси София” издига и общински съветници”

Източник: в-к СЕГА

Днес “Спаси София” внесоха в ЦИК подписката за участие на местните избори, съобщиха от екипа на Борис Бонев за кмет на града, предаде БНТ. Стана ясно също така, че от организацията ще издигнат кандидати за общински съветници.

“За една седмица събрахме над 7000 подписа. Благодарен съм на всеки един гражданин, който ни подкрепи. Това е доказателство за изключително широка обществена подкрепа на софиянци за кандидатурата ми за кмет”, заяви Борис Бонев. Той добави, че е горд, че е останал единственият независим кандидат за кмет, докато всички останали са били издигнати или подкрепени от партии. Той припомни, че преди две години от “Спаси София” отново внасяха папки с подписи в Столичната община, когато активистите предадоха подписката за въвеждане на нощен градски транспорт. След тримесечна кампания, те събраха рекордните 31 000 подписа и принудиха управлението да въведе нощен градски транспорт в София. По същият начин, след дългогодишни усилия, аргументирани дебати и анализи, успяхме да променим десетки важни за града ни проекти и сме убедени, че можем да дадем на София много повече”, заяви Гергин Борисов, кандидат за общински съветник на “Спаси София”.

Говорейки за досегашното управление, независимият кандидат за кмет Борис Бонев заяви, че г-жа Фандъкова вече десета година повтаря един и същи клас. “Едни и същи грешки се повтарят до безкрай – ремонти на ремонтите, лоши транспортни решения, липса на подобрения в кварталите, непрозрачно прахосване на парите на столичани. Управлението, на чело на което е г-жа Фандъкова, се опитва да избяга от отговорност за знаковите провали като Графа, Дондуков, Западен парк или Цариградско шосе. Този модел е изчерпан, и показа колко е способен”, каза Бонев.

Борис Бонев разкритикува и останалите кандидати за липсата на програма, конкретни ангажименти и решения на проблемите на София. Той изтъкна, че „План за София“, програмата на “Спаси София”, съдържаща стотици конкретни мерки, е публикувана преди два месеца и е подложена на гражданско обсъждане.