След предложение на Спаси София автобус 294 с обновено разписание

След дълга и упорита работа на екипа на Спаси София повече от една година Центъра за градска мобилност най-накрая коригира разписанието на автобусна линия 294, така че тя да обслужва по-адекватно сутрешния и вечерен пик. Ето какви промени успяхме да постигнем:


– Допълнителен автобус, обслужващ вечерния пик;
– Удължено работно време на линията до 19:00;
– 6 допълнителни курса във вечерния пик;
– Обслужване със съчленени автобуси

Очаквано, от ЦГМ не са възприели всички наши предложения и място за оптимизация все още има. Автобусите, движещи се между 6 и 7 сутринта би било по-ефективно да бъдат разпределени между 9 и 10 часа, за да могат по-добре да обслужват студентите, отиващи на лекции. Разбира се, това е само временно решение, тъй като автобусният капацитет по направлението между метростанция Г.М. Димитров и Студентски град е изчерпан. Единственото устойчиво решение е изграждането на трамвая до Дървеница и Студентски град, който в съществуващото обособено трасе може много по-бързо и удобно да обслужва този голям район на София.

Продължаваме да работим интензивно и за други подобрения на градския транспорт, за които се надяваме да можем да съобщим съвсем скоро – навеси на метростанцията Г.М. Димитров и по Графа, удължаване на една автобусна линия, даваща много важни връзки, корекция и синхронизацията на разписанията и нови БУС ленти. Всичко това отнема време, защото водим истинска битка с администрацията на СО и ЦГМ за всяко предложение.