Дневник: “Спаси София” пита Фандъкова дали води кампанията си с общински пари”

Източник: Дневник

Активистите от “Спаси София” отправиха питане към кмета на София Йорданка Фандъкова дали и защо продължава да води политическата си кампания с публичния ресурс на всички софиянци.

В последните седмици се наблюдава видима активизация на кмета. В кампанията й се ползват общински детски градини, училища и болници, констатират от гражданската организация.

“За политическа реклама се използват дори деца и пациенти в общинските болници. В пълно противоречие с изборното законодателство се използва и гербът на София. Г-жа
Фандъкова продължава да използва шофьорите и колите на НСО при своите пиар обиколки из града. Всичко това струва много пари и явно се плаща от данъкоплатците”, заяви активистът Гергин Борисов.

Борис Бонев, независим кандидат за кмет от “Спаси София”, смята, че от името на Столичната община се пускат скъпоструващи клипове, които възхваляват дейността на кмета.

“Само през последните две седмици бяха пуснати осем професионални клипа от г-жа Фандъкова (в профила й във фейсбук). Понеже те съдържат и герба на София, питаме кмета дали те са платени с парите на столичани”, заявява Бонев.

Той настоява Фандъкова незабавно да се оттегли от позицията си в общинската власт и да спре да ползва публични ресурси за лични цели.

“Гордея се, че водим коренно различна и напълно открита кампания, която приляга на европейска столица. Ежедневно се срещаме с нашите съграждани и говорим за решенията на проблемите, вместо да разчитаме на скъпи медийни похвати”, отбелязва Борис Бонев от “Спаси София”.

Кметът Фандъкова вече обяви, че ще се кандидатира за нов мандат на предстоящите избори, но още не се е регистрирала официално в общинската избирателна комисия. Едва тогава по закон тя е задължена да излезе в отпуск за времето на предизборната кампания.