Трамвайната спирка на Съдебната палата вече е освободена от коли

След като изпратихме становище и множество сигнали, от ЦГМ премахнаха местата за паркиране и цялото пространство вече е на разположение на пътниците и пешеходците.

Следващите стъпки са поставяне на спирков навес и засаждането на няколко пораснали дървета, за по-голям комфорт на пътниците, ползващи най-натоварената трамвайна линия в София.

Имаме уверението, че до месец ще бъде поставен и спирков навес на автобусната спирка при метростанция Г. М. Димитров. Продължаваме да се борим наши идеи и предложения за подобрения на градската среда и градския транспорт, давани през годините, да бъдат реализирани. Това вече се случва и чрез нашия общински съветник Борис Бонев, който води активна комуникация с администрацията в Общината. Подготвяме и доклади, както и нова серия от предложения.

Убедени сме, че София може да стане далеч по-удобен и подреден град, ако постоянно се правят малки подобрения, които не струват нито средства, нито усилия. През 2020 г. се надяваме кметът на София Йорданка Фандъкова и Транспорт за София да създадат организация, така че да не се налага да чакаме с години за подобни малки корекции – те трябва да се случват ежедневно. Междувременно, ние продължаваме да работим за нови спирки и навеси, нови БУС ленти, корекция на разписанията и нови линии.